רספונסיביות באתרי אינטרנט

זה לא סוד שהאינטרנט נחשב למהפכה החשובה ביותר של העת הנוכחית. לא צריך להיות מומחה בתחום התקשורת או הטכנולוגיה, בהמשך לכך, כדי לדעת שכיום הגלישה באינטרנט נעשית ממגוון פלטפורמות, החורגות בהרבה מאשר מחשבים בלבד. בתנאים האלה, ברורה מדוע בעת הקמת אתר צריך לדאוג שחווית הגלישה בו, בלי קשר לפלטפורמה הנבחרת על ידי הגולש / הלקוח, תהיה מלאה. אתר רספונסיבי מאפשר את זה בדיוק.

קווים לדמותו של האתר הרספונסיבי

כאשר מדברים על אתר בעיצוב רספונסיבי (Respobsive Web Design), מתכוונים לעיצוב דינמי אשר מתאים עצמו לתנאי הגלישה, ובעיקר לרזולוציית המסך במכשיר ממנו נעשתה הכניסה לאתר האינטרנט. הההתאמה הזו נוגעת לא רק לאופן שבו יוצג תוכן האתר, אלא גם על הממשקים שהוא יכלול, אופן הניווט בין העמודים השונים המרכיבים אותו וכיוצא בזה.
חשוב להדגיש שוב את המאפיינים השונים שכוללת כל פלטפורמה ופלטפורמה שעשויה לשמש לגלישה. גם אם לוקחים את הטלפונים החכמים בלבד, מדובר כאן על עשרות אפשרויות של רזולוציה, מכשירי רטינה הכוללים רזולוציה כפולה וכן את האפשרות לצפות במסך כאשר המכשיר עומד או שוכב.

כך עושים זאת נכון

הפיכת אתרים לרספונסיביים היא האתגר המשמעותי העומד כיום בקרב בוני או מעצבי האתרים, ואחת המגמות המשמעותיות בתחום חשוב זה כמכלול: לא סתם אתר הטכנולוגיה Meshable, הנחשב לאחד המובילים בעולם כולו, הגדיר את שנת 2013 כשנת העיצוב הרספונסיבי לאתרים. על אותו עיקרון, שורה ארוכה של מחקרים מראים כי אחוז הכניסה לאתרים באמצעות הטלפונים הניידים הולך ומחליף, בקצב מעורר התפעלות, את הכניסה המסורתית דרך המחשבים – מה שמביא לכך שלא מעט חברות בוחרות לבנות קודם כל אתר המותאם לטלפונים ניידים, ורק לאחר מכן להתרחב לפלטפורמות חדשות.

מבחינה מעשית, העיצוב הרספונסיבי מבוסס על יכולות מתקדמות, כפי שמוצגות במסגרת קוד CSS3 החדש. תכלית הקוד היא הצגת חוקים עיצוביים על פי התניות שונות, כאשר בכל מקרה ומקרה מוגדר רוחב מקסימלי ומינימלי של המסך, כמו גם היבטים אחרים הנוגעים לו (הסתרת אלמנטים שונים, מיקום מוגדר של כל פריט וכיוצא בזה). המשמעות הישירה של כך היא שניתן לבצע את ההתאמה מבלי שיש צורך לשכפל את האתר, מה שהופך את המלאכה לפשוטה יותר – ולו מכיוון שאין כאן צורך בתחזוקה נפרדת של שלל אתרים. גם כאשר מדברים על קידום האתר במנועי החיפוש, צורך מרכזי נוסף, ההתבוננות על האתר הרספונסיבי היא כבעל מקשה אחת.

כדי לבנות את האתר הרספונסיבי האידיאלי, חשוב לבונה האתר (לרוב השימוש הוא בחברה חיצונית הפועלת בתחום של בניית אתרים) לבצע "הזרה" ולהתבונן עליו בעיניים חיצוניות – אלו הן העיניים של גולש האינטרנט הממוצע.

תמונה של אליסף צור

אליסף צור

היי, אני אליסף ואני מנהל את תחום העיצוב, מיתוג, ובניית האתרים בסטודיו צור. כחלק מהתפקיד שלי אני מאפיין ומנתח את אופי הפרויקט, המוצר והשירות, מתאים צבעים ועיצובים, ויוצאים לדרך המופלאה של בחירת פלטת צבעים, בניית אתר, לוגו, דפי נחיתה וכל המתבקש מסביב.

אהבתי! אשמח שתחזרו אלי להצעת מחיר

הצעת מחיר

צריכים הצעת מחיר לפרויקט משלכם? אנחנו כאן בשבילכם!
השאירו פרטים ונחזור אליכם הכי מהר שאפשר!